//

Les diferències entre els batxillerats

Els diferents punts de vista sobre els estudiants

Passadís de batxillerat

Batxillerat humanístic: 

Aquesta noia, que ja està acabant el batxillerat humanístic, ens explica que el camí fins a arribar a l’ESO ha sigut una mica difícil, estudiant, dedicant molt de temps…

Parlant sobre el T.R. pensa que no és molt difícil si ho vas fent molt a poc a poc, però que si ho deixes pel final sí que ho pot ser. El seu concretament tracta sobre la història dels ordinadors i el seu futur possible.

Vol estudiar educació infantil, no li ha costat decidir-se perquè ho tenia clar des del principi.

No va escollir un cicle perquè no n’hi havia cap que li agrades llavors va decidir ficar-se a batxillerat.

Té nou assignatures, les comunes i les optatives, que aquestes les ha escollit o perquè li agradaven o perquè li convalida per a després.

Ella té pensat fer un grau i després anar a la universitat a fer educació infantil-

 

Batxillerat científic:

Aquesta altra noia, que està estudiant el batxillerat científic, ens explica que el camí fins a arribar a batxillerat ha sigut molt dur perquè és una persona molt exigent i ha de dedicar-li molt de temps.

El T.R. tracta sobre la debilitació de les drogues, per motius personals ho ha fet un mica més tard i amb més pressa, però finalment ha tret un deu i volen que s’apunti a un concurs.

Vol estudiar psicologia, ho sabia abans d’entrar a l’ESO per vocació i ajudar als altres.

Va escollir batxillerat perquè per ella encara que fos el camí més difícil s’era el més ràpid per arribar a on vol.

També té nou assignatures, català, castellà, història, història de la filosofia, anglès i d’optativa biologia, matemàtiques, química i alemany.

La que més s’assembla a l’ESO és història, ja que s’assembla una mica a 4t, però amb més dificultats, i també les llengües. Les llengües són molt repetitives encara que cada vegada els temes són més complexes, etc.

Ha escollit aquestes optatives perquè són les que li concedeixen per a la selectivitat i després per la universitat.

No està nerviosa, ni preocupada per la selectivitat, ja que pensa que aquí a l’Institut el Castell es preparen molt bé per aquestes proves. De fet, li sembla més difícil tot el batxillerat que no pas la selectivitat.

Els seus plans de futur són fer la carrera mentre treballa de professora d’anglès i després quan acabi la carrera li agradaria fer el PIR, per últim si té ganes de seguir estudiant podria fer un grau d’infermeria.

 

Batxillerat tecnològic:

Per l’últim exemple tenim una noia que estudia el batxillerat tecnològic. Pensa que el camí fins a arribar aquí és complicat i dur. El seu T.R. tracta sobre la Fórmula 1, ens explica que no li ha semblat difícil, ja que tenen un tutor per acompanyar-los, però que s’ha d’anar treballant durant els dos cursos per no deixar-ho a l’últim instant.

Vol estudiar una carrera de Química i després un grau de Física i Química. 

Va escollir batxillerat perquè pensa que et forma millor que un cicle i arribes d’una manera més ràpida, a part que li agrada estudiar.

Té les assignatures comunes, com català, castellà, història, filosofia i anglès igual que els altres batxillerats. Però després tenen les optatives, en aquest cas ella ha escollit matemàtiques, física i química i tecnologia, perquè li agraden i li permeten anar a la carrera que vol.

D’aquestes assignatures s’assemblen és a l’ESO les comunes com català, castellà…

Mirant cap a les PAU, creu que no serà massa difícil perquè estan preparats.

Ella no sabia què volia estudiar, fins al principi de curs, no tenia plantejat el que volia només sabia les matèries que li agradaven.

Els seus plans de futur són estudiar la carrera i a partir d’allà veure que li oferirà el futur, no té molts plans al cap.